Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talanglösa kan vinna pris

/
  • Ville Murtokangas och hans kompisar i korpfotbollslaget Talanglösa idrottare hoppas på tur i jul och att just de vinner 50 000 kr laget bl a vill spendera på nya matchkläder.

Dom påstår sig vara talanglösa.
Ändå har de nu chansen att vinna 50 000 kr.
– Pengarna ska investeras i nya matchkläder, säger Ville Murtokangas från korplaget Talanglösa idrottare.

Annons

Laget Talanglösa Idrottare består av ett gäng kompisar som för några år sedan bildade laget för att spela korpfotboll. Något man sedan dess gjort med viss framgång då laget senast vann sin serie. Epitetet "talanglösa får därför tas med åtminstone en nypa salt.

– Namnet är kanske lite missvisande. Det här är ett rent kompislag, men de flesta av oss har spelat fotboll på aktiv nivå tidigare och fortsatt att spela i korpen till för skojs skull, säger lagets kapten Ville Murtokangas.

Extra skojigt har laget haft det den senaste tiden i och med att man kvalificerat sig till slutrundan i en tävling arrangerad av ett spelbolag och där man har chans att vinna 50 000 kronor. Det enda laget behövt göra att är berätta vad de i så fall skulle använda pengarna till.

För talanglösa Idrottares del behövdes ingen lång fundering.

– Vi behöver nya matchställ till hela laget och så skulle vi kunna få råd att boka oss lite träningstider inomhus under vintern. Dessutom kostar det ju lite pengar i form av domar- och anmälningsavgifter att spela i korpen så nog ska pengarna komma till pass alltid.

Dock är Talanglösa Idrottare bara en av 14 olika tävlingskandidater som har chans att ta hem prispotten. Vem som där drar det längsta strået lär avslöjas de närmaste veckorna.

– Förhoppningsvis får vi besked före jul. 50 000 kronor skulle bli en riktigt fin julklapp till laget, avslutar Ville Murtokangas.

Mer läsning

Annons