Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Symbolisk tavla kickade i gång värdegrundsarbetet

/
  • Kommunens verksamhetschefer fick ta emot en tavla med värdegrunderna. En sådan tavla kommer att sättas upp på varenda förskola, skola, vårdcentral, äldreboende och alla andra kommunala arbetsplatser i Borlänge.
  • Kommunalrådet Jan Bohman och kommundirektör Åsa Granat åkte runt på olika kommunala verksamheter för att officiellt kicka i gång arbetet med den nya värdegrunden. I går eftermiddag träffade de personal från Verksamhetsstöd i Hagaskolans Aula.

En tavla med ett rött hjärta hänger snart på samtliga kommunala arbetsplatser runt om i Borlänge.
– Tavlan är en symbol för att hela tiden påminna oss om vår nya värdegrund, säger kommundirektören Åsa Granat.

Annons

För ett år sedan började arbetet med att ta fram en gemensam värdegrund för hela kommunen.

Beslutet om att godta och genomföra den togs i kommunfullmäktige i december.

Och i går var det dags att lansera den framtagna värdegrunden för hela den kommunala verksamheten. Hela dagen var kommunalrådet Jan Bohman och kommundirektören Åsa Granat runt på kommunala arbetsplatser för att dela ut tavlor och peppa de anställda, som alla fick varsin pin med texten Trevligt folk och en broschyr om värdegrunden.

Bland annat träffade man verksamhetsstöds personal i Hagaskolans aula.

– Det är otroligt roligt att se att det redan triggat i gång mycket diskussioner på arbetsplatserna, säger Granat.

De närmsta målen nu är att under 2012 så ska alla de drygt 3 800 kommunanställa känna till vad värdegrunden är och senast 2015 ska värdegrunden genomsyra all kommunal verksamhet och alla politiska beslut.

– Självklart har det funnit ett värdegrundsarbete i kommunen sedan tidigare. Men nu har vi en enda gemensam, det är viktigt, säger Jan Bohman.

Det är chefen på varje arbetsplats som ansvarar för värdegrundsarbetet, säger Åsa Granat.

Därför var verksamhetscheferna på plats i Hagaskolan i går för att få komma upp på scenen och ta emot varsin tavla med värdegrundens budskap.

– Häng den nu på en synlig plats, säger Åsa Granat.

Det här är värdegrundens tre punkter:

Jag finns här för Borlängebon: Det innebär att jag har fokus på mitt uppdrag. Jag är professionell och trevlig i mitt bemötande.

Jag gillar utmaningar: Det innebär att jag vågar tänka nytt och bidrar till förändring. Jag vill utveckla och växa. Jag är stolt över mitt arbete.

Jag möter varje människa med öppenhet: Det innebär att jag visar respekt för alla jag möter. Jag har tilltro till människor och ser allas lika värde.

– Syftet med värdegrunden är att bland annat att servicen till Borlängeborna ska bli ännu bättre, säger Åsa Granat.

Mer läsning

Annons