Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT polisanmält för att ha sänt Martin Strids uttalande om muslimer på SD:s landsdagar

Webbtidningen Feministiskt perspektiv anmäler nu SVT till både Granskningsnämnden och polisen för att SVT Forum sände ut Borlängepolitikern Martin Strids kränkande uttalande om muslimer på Sverigedemokraternas landsdagar.

Annons

Mer läsning för Pluskunder:

Dalapolitikern Martin Strid polisanmäld efter "Muslimer är inte fullvärdiga människor"

Martin Strid efter muslimutspelet: "Lögner" att partiet inte kände till mina åsikter

Utesluten länsordförande hävdar att SD Dalarna kände till Strids kontroversiella syn på muslimer

Experten om SD-politikerns yttrande: "Kan vara straffbart"

Bli Pluskund för bara en krona här

Feministiskt perspektiv skriver i ett pressmeddelande att Martin Strids uttalande på SD:s landsdagar var grovt avhumaniserande och kränkande mot muslimer, och att det inte föranledde några reaktioner av partimedlemmarna och inte heller SVT Forum inledningsvis.

Foto: TT/Montage

Webbtidningen ska redan ha anmält Strids inlägg, men anser också att det var SVT, som var utsändare och ansvarig utgivare, som har ansvar för spridningen av inlägget.

– Det var ett livesänt, rasistiskt och brottsligt uttalande från talarstolen som vi anser bröt mot både sändningstillståndet, Lagen om radio- och tv, god publicistisk sed samt grundlagen, säger Anna-Klara Bratt, chefredaktör på Feministiskt perspektiv, i ett pressmeddelande.

– Vi anser att medlemsombudet Martin Strids uttalande utgjorde hets mot folkgrupp och vi vill pröva var gränserna egentligen går. 

SVT har efter händelsen tagit avstånd från Martin Strids uttalande om muslimer, men Feministiskt perspektiv anser ändå att man borde ha stoppat sändningen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons