Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sugarplum Fairy och Mando Diao inramades

/
  • Invigde fotoutställningen. Carl Norén skötte bandklippningen till Emma Svenssons fotoutställning om Sugarplum Fairy och Mando Diao medan från vänster David Hebert, Jonas Karlsson och Victor Norén bidrog med sin närvaro.
  • Idoler. Efter bandklippningen på Kupolen fick Victor Norén och de andra i Sugarplum Fairy skriva autografer och dela ut kramar åt fansen.
  • Utställda rockfoton. Sugarplum Fairy funderar på att köpa ett fotografi föreställande Mando Diao – om Mando köper ett av dem. ”Så kan vi tävla om vem som bjuder högst”, säger Victor Norén i Sugarplum Fairy.

Annons

Emma heter Svensson i efternamn, är en del av Rockfoto och har följt de båda Borlängebanden med sin kamera sedan 2002 respektive 2003.

- Hennes arbete är verkligen en skatt som vi tyckte att hela Borlänge skulle få ta del av. Dessutom är det vårt sätt att uppvakta grabbarna som är så fina Borlängeambassadörer, säger Tiina Ohlsson, näringslivschef i Borlänge.

Därför har kommunen tillsammans med Kupolen, Centrumföreningen, Masmästaren och Boomtown köpt in bilderna som finns att se på Kupolen fram till i augusti.

Därefter ska utställningen visas på andra arenor innan fotografierna ska auktionernas ut. Pengarna ska användas till ett stipendium som årligen ska delas ut till talangfulla unga musiker. Stipendiet ska förvaltas av rockhögskolan Boomtown.

- Och då är grabbarna välkomna att vara med och utforma kriterierna och sitta i juryn, säger Tiina Ohlsson.

I går fick David Hebert, Jonas Karlsson, Victor Norén och Carl Norén i Sugarplum Fairy inviga utställningen på Kupolen genom att klippa ett svart band.

- Det är kul att rockarvet förvaltas här i Borlänge och det kan säkert inspirera nya band, säger Victor.

På lördag spelar bandet för åttonde gången på Peace & Love som de i år tycker är Sveriges största och bästa festival.

- Det är roligare än en vanlig spelning men också mer nervöst, säger Carl.

- Ja, på en vanlig spelning känner man kanske två i publiken och här 300. Då måste man göra en bra spelning, fortsätter Victor.

Ska ni vara med och bjuda på fotografierna?

- Ja, kanske vi bjuder på ett Mando-foto, så får de bjuda på ett på oss. Så kan vi tävla om vem som betalar bäst, säger Victor med ett leende.

Efter bandklippning väntade tv-intervju, autografskrivande och kramutdelande för Sugarplum Fairy.

Mer läsning

Annons