Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för hiphop-fest på Jax

/
  • Hoforstjejerna Matilda Sannelius, Amanda Hedblom och Emelie Boman i dansgruppen 720 TSC hade dagen före gjort koreografin till sitt nummer.
  • Dalalaget Kidz är några av dem som gått i hiphopskola och fick visa upp vad de lärt sig inför en fullsatt fritidsgård i lördags. 200 åhörare kom.
  • Hiphopkvällen gav mersmak för arrangörerna Ache Abdulrahman och Johan Karlsson.

Dalalagets hiphopjam som arrangerades i lördags på Jakobsgårdarnas fritidsgård blev en succé.
– Det var fullsatt, alla var glada och artisterna vill gärna komma tillbaka, berättar Johan Karlsson.

Annons

Bakom arrangemanget står Ache Abdulrahman, 21, och Johan Karlsson, 23, som under ett års tid drivit en hiphopskola på fritidsgården i Jakobsgårdarna. De är själva hiphop- och reggaeartister och kom i fjol på att de skulle dra i gång Dalalagets hiphopskola.

– Vi tyckte vi skulle hitta på något för dem som inte gillar fotboll. Det är bättre att de softar här än hänger på stan, säger Ache.

– Ja, själv hade jag dött för ett sådant här ställe när jag var liten, säger Johan.

13 ungdomar har fått lära sig hiphopens historia, att skriva texter och fått gå kurser i produktion och sångpedagogik.

– En del av kidsen hade problem, men nu märker man att de vuxit och att de sköter sig. Det är ett villkor för att få vara med, säger Ache.

På lördagskvällen ordnade Johan och Ache ett stort hiphopjam på fritidsgården med artister från halva Sverige. Då fick även de som gått hiphopskolan uppträda inför 200 åhörare.

De artister som uppträdde var Labyrint, Rhymes & Riddim, Dani M, Hamodii, Adoo, Chris Jyck, La famiglia & LGTM, Andy Frost, Admisch, Dalalaget, Vägen ut, Curlie kid. Dansade gjorde Dancehall och 720 TSC. DJ var Daldubz och DJ2mad

Mer läsning

Annons