Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för exklusiva hus

/
  • Över 3,2 miljoner. Fyra av HSB-husen är sålda och fler intressenter finns. Foto: Okänd 
  • Över 3,2 miljoner. Fyra av HSB-husen är sålda och fler intressenter finns. Illustration: MONDO

Annons

Intresset är stort för de exklusiva HSB-radhusen vid älvstranden söder om Årby by med utsikt över Dalälven.

Byggstarten beräknas ske i sommar.

Köparna får betala mellan 2 750 000 och 3 250 000 kronor. Med Borlängemått mätt handlar det om en relativt hög prisnivå.

- Fyra av husen är bokade och vi för förhandlingar med ett flertal intressenter, säger mäklare Olle Andersson, Mäklarhuset Carl Birgers.

Den största varianten är på 151 kvadratmeter, den något mindre på 131 kvadrat. Bastu, relax och "soldäck", ingår i de större husen. Solterrass mot älven är ett annat inslag. I projektet ingår även bryggor för båtar.

- Vi upplever ett stort intresse nu när kunderna känner att det är verklighet istället för som tidigare en spännande idé.

Vissa markarbeten har utförts. Själva försäljningen påbörjades för tre veckor sedan, omgående såldes fyra av husen.

- Jag är väldigt optimistisk.

Olle Andersson konstaterar att priset ligger på den nivå det gör för att läget är attraktivt, i princip strandtomt med gångavstånd till centrum, och att husen i sig är exklusiva och påkostade. Jämför med priserna vid Runn och Dalälven, då är det inte så högt, menar Olle Andersson.

- Preliminärt är det sagt att byggstart ska ske under sommaren med inflyttning i april-maj 2008. Med tanke på alla båtintresserade och friluftsintresserade är jag väldigt optimistisk om att de ska säljas.

Bakgrunden till att HSB får exploatera området är att de vann den markanvisningstävling kommunen lät genomföra. HSB ansågs ha det bästa konceptet av de sex bidrag som fanns med i diskussionen.

Mer läsning

Annons