Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stormskadorna under kontroll i Borlänge

Borlänge Energi börjar nu få kontroll på läget, men än återstår mycket arbete.
– Vi kommer säkert att hålla på en bra bit in i nästa vecka, säger Marina Bergman som är arbetsledare på parkavdelningen.

Annons

Flera av Borlänge Energis avdelningar har kallat in semesterlediga medarbetare. Bara på parkavdelningen har i dag åtta man varit ute och röjt stormfallna träd i Borlänge.

– Och sedan har vi gatu- och el-sidan, ja, alla är ute, säger Marina Bergman.

Även Mellanskog och NCC har personal och maskiner i arbete. I Uvberget har man hittills handsågat för att en maskin ska komma fram och ta hand om virket i morgon, torsdag. De flesta träd som bedömts som farliga i Borlänge hanns med under onsdagen.

– Men de ringer hela tiden om nya trädkronor som brutits av och om lutande träd, så vi åker ut och kontrollerar så fort vi kan.

Vad händer om det blåser i natt igen?

– Vi får hålla tummarna att det går bra. Det går ju inte att göra så mycket åt att det blåser, säger Marina Bergman.

På el-fronten ser det också ljusare ut. Under onsdagseftermiddagen var bara ett tiotal abonnenter utan ström.

– De fastboende kommer att få ström under dagen, men sommarstugorna kan få vänta tills vi är klara med det andra, säger driftschefen Jonas Angel.

När alla fått strömmen tillbaka väntar en hel del annat arbete.

– Det är mycket som ska åtgärdas. Vi ska bland annat ta bort träd som ligger på ledningar och sedan titta över hela nätet, säger Angel.

Har Borlängeborna varit tålmodiga?

– Ja, väldigt. Vi har bra kunder och de flesta har förståelse för att vi har mycket att göra. All eloge till Borlängeborna.

Mer läsning

Annons