Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startskott för centrumsatsning

/
  • Startskott för centrumsatsning. Torbjörn Westberg, Krister Olsson och Tony Olsson färdigställer busscentralen vid Maxim.
  • Startskott för centrumsatsning. Krister Olsson, Tony Olsson och Torbjörn Westberg färdigställer busscentralen vid Maxim.

Annons

Arbetet med att ställa i ordning plattformarna vid Maximparkeringen påbörjades på tisdagen. De tre ramperna ska underlätta på- och avstigning för de många som åker buss till och från Borlänge centrum.

Arbetet vid Maxim är samtidigt startskottet för kommunens del i den stora centrumsatsningen som nu rullar igång. Den 17 april stängs Stationsgatan av och ombyggnaden av denna drar igång.

Entreprenören Grytnäs Gräv håller på att etablera sig i området och har bland annat placerat ut baracker på en del av Ovanbroparkeringen.

- 17 april blir det allvar, säger arbetsledare Magnus Boman.

Ombyggnaden av Stationsgatan sker i etapper. Första delen blir mellan turistbyrån och Wallingatan. Bland annat är detta med tanke på sommarens Peace & Love-festival.

- Vi ska försöka att ta det i etapper. Annars blir det kaos överallt, säger Magnus Boman.

Till en början blir det mycket "rivningsarbeten", kablar och brunnar som ska ned. I slutet av oktober ska allt vara så pass klart att trafik kan släppas på.

Mer läsning

Annons