Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stan är redo för festival

/
  • Redan under eftermiddagen öppnades

Annons

När staden invaderas av tusentals besökare krävs det lite extra, både här och där.

De flesta av stadens hotell är fullbokade sedan januari, och efterfrågan på parkeringsplatser är stor.

- Kommunen har hjälpt till att ordna fram fler parkeringsplatser, bland annat vid Kupolen och Domnarvsvallen, men det är klart att en centrumfestival innebär mycket jobb, menar Mikael Elfsberg på Borlänge & Co.

Extra bussar och tåg är insatta. För att klara anstormningen finns guider som tar emot redan på stationen.

En folkmassa av denna storlek innebär ett stort lyft för stadens butiker och restauranger. Borlänge & Co har tillsammans med centrumföreningen tagit fram en hel drös med festivalerbjudanden, som verkligen träffar målgruppen.

Eller vad sägs om billiga mackor, solglasögon eller kanske en tvätt av skitigt festivalhår för en billig penning?

På Tempo Hagavägen har det beställts hem extra sallader, färdigrätter och drycker.

- Ökningen kom som en chock för oss förra året, men nu är vi beredda, berättar chefen Göran Almetun, som är i full färd med att råda bot på en trasig kyldisk.

Apoteket har hårdsatsat på typiska festivalprylar. Här laddas det upp med öronproppar, skavsårsplåster och kondomer. Andra efterfrågade varor är myggmedel, solstift och dagen efter-piller.

Även längs Borganäsvägen råder full aktivitet. Utanför Fotocentralen står en skylt med erbjudande om engångskameror. En populär pryl för de som vill minnas festivalen, men utan att riskera att tappa bort sin digitalkamera.

Staden lever!

- Det gäller att nyttja de som kommer hit, jag hoppas verkligen att handlarna ser affärsmöjligheten, säger Mikael Elfsberg.

Mer läsning

Annons