Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal legitimation ur villa

Annons

Någon gång under natten mellan onsdagen och torsdagen begicks en grov stöld ur en villa i Borlänge. Det var bland annat legitimationshandlingar som stals och genom att använda dem försökte en man köpa saker på kredit på Elgiganten vid 19-tiden i torsdags. Men personalen kände igen både bedragaren och mannen som blivit bestulen och kontaktade polisen.

Nu är mannen, som är född -85, anhållen i sin frånvaro misstänkt för grov stöld, försök till bedrägeri och urkundsförfalskning. Mannen är skriven på en adress i Nyköping men har kopplingar till Borlänge.

Polisen misstänker att ytterligare en person kan vara inblandad, men några uppgifter om honom kan de inte lämna ut i dagsläget.

Efter ett mycket omfattande spaningsarbete i fredags slog polisen till mot en lägenhet i Borlänge. Där hittade man en mängd stöldgods, troligtvis allt som hade stulits från villan.

Att stölden rubriceras som grov beror i första hand på att det är oerhört integritetskränkande att någon tar sig in målsägandes bostad. Dessutom har det att göra med vad som stulits ur villan, men vad det är kan inte polisen avslöja än.

Mer läsning

Annons