Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Städa toaletterna är inget skitgöra

/
  • Inget skitgöra. Jeanette Magnusson städar Bajamajorna tillsammans med Gudrun Brandt var tredje timme.  Foto: Micke Gustafsson

Annons

Varje morgon töms tankarna med hjälp av slamsugningsbil och sedan städas de mobila toaletterna kontinuerligt varje dag.

- Vi håller efter dem var tredje timme så det hinner inte bli så äckligt, förklarar Jeanette Magnusson.

Hon berättar att det var värre förra året. Då var det ont om personal och därför städades toaletterna bara morgon och kväll. Personalen hann bara fylla på papper under dagarna. I år är det mycket fräschare, menar Jeanette Magnusson och hennes kollega.

- Folk säger att det luktar så illa men om folk stänger locket efter sig luktar det inte så illa, menar Gudrun Brandt.

I år har arrangörerna satt ut tolv mobila toaletter vid Sportfältet. Det är fyra fler än de brukar ha. Dessutom finns det några stationära på området också.

- Det som är svårast är att få tag i toaletter. Vi letar ungefär i hela Mellansverige. Firmorna som hyr ut de mobila toaletterna hyr ofta ut till byggfirmor och andra företag som beställer många under lång tid, berättar funktionär Bengt Ståby.

I år har det varit extra många nödiga personer under Dalecarlia cup, 9600 (!) toarullar har det gått åt. Det är en ökning jämfört med tidigare år. Dessutom har 14 kubik avföring tömts av slamsugningsbilen under veckan, vilket också är rekord.

Mer läsning

Annons