Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöplig BHK-förlust i Lilla Sortspegelns final

/
  • Det blev en andraplats för BHK -99:or i Lilla Sportspegelns final på måndagskvällen. Detta efter att de förlorat med minsta möjliga marginal mot  IVK friidrott från Köping.

Det blev förlust med minsta möjliga marginal för BHK:s handbollspojkar, födda 1999, i Lilla Sportspegelns årsfinal. Med siffrorna 10 mot 11 förlorade de kampen mot IVK friidrott från Köping.

Annons

Det började på bästa möjliga sätt för BHK-killarna då straffsparkar inledde tävlingen. Samuel Proos satte säkert sina två straffar och Eric Gustavsson räddade därefter motståndarnas två straffar. Detta ledde till en betryggande ledning med 4 - 0 inför nästa delmoment, idrottsfrågor där det gällde att snabbast kunna svaret och trycka på en tuta.

Där försvarades BHK:s färger av Casper Karlqvist och Hampus Engström. Köping inledde med att snabbast veta att skidsprintern Hanna Brodin hamnade på prispallen vid den gångna helgens världscuptävlingar. Ställningen var därmed 4 - 1 inför nästa fråga där Borlänge var snabbast med svaret att Sebastian Larsson spelar i Sunderland, något som åter ledde till en fyrapoängsledning och ställningen 5-1.

Att känna igen en framväxande bild var nästa moment. Köping var återigen snabbast och knappade in två poäng inför den avslutande frågan där det gällde att gissa fortsättningen på en stoppad filmsekvens. Även där gissade Köping rätt, något som gav ytterligare två poäng och den oliiidligt spännande ställningen 5 - 5 inför den avgörande 30 sekunder långa basket-straffläggningen.

Borlängekillarna Samuel Dahlin och Max Rönnqvist fick axla ansvaret och lyckades sänka fem bollar. Men vad hjälpte det då Köping lyckade få sex bollar i korgen. Slutställningen blev därmed 11 - 10 till Köpings favör.

– Det här är killar som vill vinna i alla lägen så naturligtvis är de besvikna, kunde ledaren Magnus Lindström berätta från lagbussen på hemväg från Stockholm.

Andraplatsen gav dock 2 000 kronor till laget, pengar som laget hoppas kunna lägga på ett deltagande i någon handbolls-cup.

Mer läsning

Annons