Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snömängden bekymmer

/

De stora mängder snö som fallit över Borlänge gör det svårt att ta sig fram på vägar och ut från de egna gårdarna. Nu måste Borlänge Energi lägga på ett kål med snöröjningen.

Annons

– Snöröjningen är en ständigt het potatis, år efter år. Vi gör så gott vi kan, säger Jonas Jonsson på Borlänge Energi. Han berättar att folk ringer och klagar hela tiden, men att det inte finns så mycket mer de kan göra.

– Vi skyndar oss ut med plogbilar så fort vi kan. I söndags kväll började de första att ploga, och de fortsatte i många timmar. Just nu har vi cirka 20-25 plogbilar i rörelse i Borlänge, säger han.

Han berättar att de som plogar försöker undvika att göra vallar som förhindrar framkomligheten, men att vallarna är ofrånkomliga. De som blir besvärade av snövallar kan ringa till Borlänge Energi, så tar de bort dem efter några dagar. Vill man genast få bort dem får man själv ta fram snöskyffeln, eller ringa till något av de snöröjningsbolag som finns. På Borlänge Energis hemsida finns kontaktuppgifter till entreprenörer som vill ta bort snö från villainfarter.

Mer läsning

Annons