Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snällt möte mellan politiker och plusjobbare

/
  • Peppade åhörarna. Vi ska visa att vi är en resurs, säger Joacim Strömberg som är plusjobbare och ordförande i föreningen Aktiv arbetslöshet.

Annons

Det var föreningen Aktiv arbetslöshet som bjöd in allmänheten och politiker till ett öppet möte tidigare på onsdagen. Tanken var att diskutera de hotade plusjobben.

Men eftersom Borlänge kommun dagen innan beslutade att på egen hand finansiera de 143 jobben tog mötet en lite annan vändning.

Åhörarna var väldigt snälla mot politikerpanelen som även här bestod av Mariann Nordlöf, Kenneth Persson, Nils Gossas, Leif Lindström och Peter Hultqvist.

Det blev mest praktiska frågor kring regler för plusjobben.

- Kommer ni att arbeta för att vi får arbeta kvar efter plustiden, frågade en ur i publiken.

- Ambitionen är att alla ska få vara kvar, men vi kan inte lova. Många av er kommer att bli kvar, säger Kenneth Persson.

När riksdagsmannen Peter Hultqvist intog talarstolen var han lite upprörd.

- Jag blir förbannad när jag tänker på det här som regeringen gjorde när de sade upp plusjobben. Man går inte in och bryter avtal på det här viset, säger han.

Även representanter från alliansen var inbjudna men kom inte.

- Jag är oerhört tacksam att plusjobben blir kvar, men det finns mycket annat att diskutera, menade Joacim Strömberg från Aktiv Arbetslöshet.

Det är fortfarande tunga tider för andra arbetslösa, menar han.

- Nu gäller det att plusjobbarna gör sig oersättliga och att vi alla arbetslösa ser oss som en resurs, för det är vi, peppade Joacim Strömberg.

Mer läsning

Annons