Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolverket kritiserar Sebor

/

Annons

Enligt Skolverket finns det en rad brister som snarast måste åtgärdas. Senast den 15 mars ska Sebor lämna en rapport till verket om vad skolan ska göra för att rätta till bristerna.

– Bristerna är så allvarliga att Skolverket överväger att återkalla godkännandet och rätten till bidrag, säger Ingela Gullberg, undervisningsråd vid Skolverket.

Skolan får nu ett förläggande, där man är tvungen att redovisa vad som ska göras. Detta är en ovanligt kraftig markering. Ovanligt är även att Skolverket genomför en inspektion vid en fristående skola bara några månader efter att den startat.

– Vi fick omgående signaler om att allt inte stod rätt till, förklarar Ingela Gullberg.

Ovanligt är också det faktum att Skolverket nu kritiserar en skola för att eleverna har för stort inflytande. Eleverna ska ha inflytande, men enligt verket är det i det här fallet allt för långtgående. Eleverna avgör själva när de ska ha lov, när de ska börja och sluta sin skoldag och vilka ämnen eller aktiviteter de vill ägna sig åt.

Skolverket ser allvarligt på att skolan enbart utgår från principen om ”elevens lust att lära” utan att ha några rutiner för att säkerställa att eleverna får den undervisning de har rätt till, så att de kan nå målen.

Mer läsning

Annons