Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SJ vägrar vänta på försenat tåg

/

Annons

Igår morse åkte Susanne Wiklund tåg från Falun till Borlänge. I Borlänge skulle hon byta till SJ:s tåg till Stockholm.

Men Tågkompaniets tåg var ett antal minuter försenat till Borlänge - och SJ väntade inte in de resenärer som skulle vidare mot Stockholm.

- Otroligt dåligt. Om det hade varit 20 minuter försenat hade jag förstått om de åkt, men nu var det inte så, säger en upprörd resenär, som nu fick åka tillbaka till Falun, för att via Gävle ta sig till Stockholm.

Dagen i huvudstaden blev därmed betydligt kortare än vad hon från början hade tänkt sig.

- Det är märkligt. Man ringer och bokar biljett hos SJ. Sedan väntar de inte in anslutande tåg. Det kommer nog att dröja innan jag åker tåg till Stockholm igen, säger Susanne Wiklund.

Edvard Lind, pressinformatör vid SJ, bekräftar att SJ inte väntar in Tåg i Bergslagen-tåg som är försenade. Inte ens om det handlar om några minuter.

- Då kör vi. Tyvärr är det så. Det är så fullt på Dalabanan. Stannar vi en extra minut kan det i slutändan bli en försening på 20 minuter. Tågen måste gå i tid. Man kan inte vänta i fem minuter.

Edvard Lind konstaterar att just Dalabanan är väldigt känslig för förseningar. Om inte tiderna hålls kan det bli problem med exempelvis tågmöten och därmed ytterligare förseningar som följd. Han säger att om SJ:s eget tåg är försenat och resenären missar en anslutning så försöker bolaget hjälpa till på bästa sätt, för att resenären så smidigt som möjligt ska nå destinationen:

- Då gör vi vad vi kan.

Mer läsning

Annons