Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista dansen vid Tyllsnäs Udde

/

Annons

Det har dansats varje sommar i Tyllsnäs sedan 1981. Häromåret firade logdansen 25-årsjubileum. Redan ifjol fanns funderingar på att lägga ned verksamheten - men det blev en sommar till.

Nu har alla bokade band för sommaren 2007 avbokats. Det blir ingen premiär med Blender den 29 maj. Det är slutdansat på Tyllsnäs loge.

- Det är dålig lönsamhet, orkestrarna har gått upp i pris och det är nya lagar. Så mycket papper och annat runt omkring. Ökade omkostnader och mer pappersarbete, allt har blivit tyngre, förklarar Peter Lavmo och tillägger att det inte var något lätt beslut.

Tyllsnäs Udde och dans har blivit något en institution i Borlänge och för många andra i regionen som tycker om att dansa:

- Det är tungt för många. Vi har haft de bästa orkestrarna, de som folk vill ha. De har fått bestämma själva. Men det har kostat också att ha bara kända band.

I snitt har närmare 300 dansanta gästat Tyllsnäs Udde varje sommartisdag.

- Det är riktigt bra för att vara tisdagar. Det är vi nöjda med. Jag vill tacka alla som har varit här. Det har varit otroligt roligt, säger Peter Lavmo.

Bröllop och kalas har också anordnats, även den delen läggs ned. Men intresserade kan hyra in sig för egna tillställningar. Nu satsas helt på camping och vandrarhem:

- Det går bättre och bättre.

Finns det någon möjlighet att danserna i Tyllsnäs återkommer i framtiden?

- Inte med de förutsättningar som finns nu, säger Peter Lavmo.

Mer läsning

Annons