Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD-politiker retade sig på kvinna i burka

/

Synen av en kvinna i burka på Hemköp i Tjärna Ängar blev för mycket för SD-politikern. "Har inte du hamnat på fel sida jordklotet", sade han åt henne, något som blev upprinnelsen till ett slagsmål och till att de båda nu polisanmält varandra för misshandel.

Annons

Klockan var 10.45 på söndagsförmiddagen då polis larmades till Hemköp i Tjärna Centrum. Två kunder hade där hamnat i bråk med varandra, ett bråk som övergått till slagsmål.

På plats fann polisen att bråket uppstått mellan en 25-årig kvinna och den 59-årige SD-politikern och ledamoten i kommunfullmäktige och miljö- och byggnadsnämnden, Christer Wikström.

– Enligt förhör ska mannen ha sagt till kvinnan att "har inte du hamnat på fel sida jordklotet?" eller något liknande, säger Mikael Lundkvist, utredningsledare vid Borlängepolisen.

Wikström ska enligt polisen också själv ha medgett att han uttryckt sig då han provocerats av att kvinnan varit klädd i burka. De uppgifterna stämmer även med kvinnans berättelse. Därefter skiljer sig deras uppgifter åt.

– Mannen säger att han gått till kassan och börjat lägga upp sina varor. Kvinnan kom då rusande och började att slå honom med en väska. Hon ska därefter ha slitit sönder hans tröja, säger Mikael Lundkvist.

att hon redan stod vid kassorna då mannen dök upp. Han ska då ha börjat slita i hennes klädsel.

– Då hon försökte freda sig ska hon ha fått slag från mannen över halsen och ryggen så att hon föll till golvet, säger utredningsledare Mikael Lundkvist.

Polisen ska nu försöka att reda ut händelseförloppet som också finns dokumenterat på övervakningsfilm.

– Vi har inte kunnat hämta hem filmen i dag men patrullen som var på plats har sett den i butiken, säger Mikael Lundkvist.

Vad den i detalj innehöll har han ännu inte hunnit få någon fullständig redogörelse över. Han räknar dock med att själv kunna se filmen under tisdagen.

– Vad jag har hört visar filmen i alla fall visa att kvinnan slår mannen med en väska så i det fallet stämmer mannens uppgifter, säger Lundkvist.

Rubriceringen är i nuläget misshandel i två fall efter att de båda anmält varandra.

– Vi får väl se om den rubriceringen blir kvar eller om den eventuellt ändras till ofredande eller möjligen hets mot folkgrupp, säger Mikael Lundkvist.

Tidningen har varit i kontakt med Christer Wikström som dock inte vill kommentera händelsen så länge polisens utredning pågår.

– Övervakningsfilmen kommer att visa sanningen, säger han.

Annons