Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsningen i Romme Alpin ger 30 nya säsongsjobb

/
  • Det blir en ny skidlift på Snöberget, en sexstols expresslift.– Det blir den tredje linbanan. Det blir inga svåra backar, utan långa och lätta som passar barnfamiljer. Syftet är att åkarna ska få större yta att åka på, att vi ska få bort lite liftköer och trängsel i backarna, säger Bo Funcke, Romme Alpins vd.

Utbyggnaden vid Romme Alpin skapar ett 30-tal nya säsongsjobb.
Sammanlagt investeras 90 miljoner kronor i år.

Annons

Romme Alpin bygger ut hotellet efter årets säsong och uppför även en ny skidlift. Det berättade tidningen i går.

Vd Bo Funcke räknar med att satsningen skapar ett 30-tal nya säsongsjobb, utöver de 200 anställda anläggningen i dag har under säsong.

Det blir en ny skidlift på Snöberget, en sexstols expresslift. Fyra nya nedfarter öppnas nästa säsong, mot nord/nordväst.

– Det blir den tredje linbanan. Det blir inga svåra backar, utan långa och lätta som passar barnfamiljer. Syftet är att åkarna ska få större yta att åka på, att vi ska få bort lite liftköer och trängsel i backarna, säger Bo Funcke.

– Man ska också slippa komma ned till byggnader och bilparkering efter alla åk. Det blir mer en lång utflykt, en resa på berget. Snöberget ligger ganska långt bort inom skidområdet. Man ska känna att man är ute i vildmarken.

Området är sedan tidigare detaljplanelagt för skidåkning. Runt 40 miljoner kronor investeras i skidområdet.

– Byggs liften och backarna, måste vi också bygga ett helt snösystem.

I hotellutbyggnaden investeras runt 50 miljoner. Dagens 89 rum blir 169 med totalt 600 bäddar.

– Lodgen är en tillbyggnad av det befintliga huset. Rummen är identiska, samma typ av boende. Det blir en lite annorlunda exteriör. Boendeformen som vi skapade har varit väldigt attraktiv. Det har fallit väldigt väl ut, säger Bo Funcke.

I somras byggdes restaurangerna ut, med tanke på en kommande hotellutbyggnad. Bo Funcke räknar med att investeringarna innebär att ett 30-tal ytterligare personer behöver anställas under säsong. Då är man uppe i 230 anställda under säsong.

Några planer på att hålla hotellet öppet året runt finns inte. Däremot tar anläggningen emot konferenser och större bokningar under icke skidsäsong.

– Vi hade en hel del konferenser i höstas. Det är den typen av företag som inte vill vara på ett stort stadshotell med en massa andra gäster, utan vill vara ensamma på hotellet och ensamma i restaurangen.

Tanken är att satsa mer på den delen:

– Vi har inte velat göra så mycket än, då det varit byggarbetsplats. Men när allt stabiliserats ska vi bli duktigare på det här, säger Bo Funcke.

Mer läsning

Annons