Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongspremiär i Romme Alpin

/

Det blir säsongspremiär i Romme Alpin på lördag.
Snöansvarige Per Arvidsson samt lift- och pistchefen Ola Samuelsson gav på tisdagen klartecken att öppna Skogsriskan, en 1 500 meter lång röd nedfart med stollift från toppen av berget.

Annons

Anläggningens alla övriga delar med restauranger, skiduthyrning, skidshop och nybörjarområdet med den korta knappliften öppnar samtidigt – samt Ski Lodgen för övernattning fredag-söndag.

– I och med att det är en nedfart och att det är första helgen så har vi premiärpris på dagkort, nästan halva priset, säger Viktor Funke på Romme Alpin och fortsätter:

– Vi är glada att vi kan öppna den här helgen. De som jobbar med att producera snö har varit riktigt duktiga och kört maximalt med alla våra kanoner vid varje tillfälle när det har varit kallt. Trots att det bara varit några få minusgrader och att det varit kallare nertill och varmare upptill i backen, så har de lyckats tillverka tillräckligt med snö.

Öppettiderna under helgen, både lördag och söndag, är mellan klockan 9 och 15.

– Sedan har vi stängt måndag-torsdag för att öppna den 22 december och sedan ha öppet alla dagar. I år är det första året någonsin som vi har backen öppen på julafton. Vi kommer att ha öppet klockan 9-13, så att alla hinner hem till Kalle Anka, säger Viktor Funke.

Mer läsning

Annons