Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sagofest med elegans

/
  • Ung riddare. Noa Wiman, 2 år, var sagofestens kanske yngste riddare.
  • Invigning. Många av sagofestens prinsessor hjälpte till då det blivit dags för invigning. De hade ett verkligt kungligt handlag med saxen.
  • Konstnärer. Systrarna Amanda och Josefin Jonsson var på lördagen skapande prinsessor. De är fyra respektive tre år gamla.
  • Grodpuss. Selma Hermansson, 4 år, är en modig prinsessa och tvekade inte att ge grodan en puss. Men tyvärr uteblev grodans förvandling till prins.
  • Många sessor. Sällan har så många prinsessor samlats samtidigt som under lördagens sagofest på stadsbiblioteket. Foto: Mikael Hellsten

Annons

Visst var vädret härligt på lördagen, solen sken och även de i svår pessimism hemfallna måste erkänna att det bjöds på en försmak av sommarens fröjder. Men det fina vädret blev aldrig någon konkurrent till den sagofest stadsbiblioteket inbjudit till.

- Vi var nog lite fundersamma eftersom det skulle bli så fint väder. Men dom stod faktiskt och köade klockan 10, berättade på lördagen Ann-Cathrin Thorp Backlund som är chef för bibliotekets barnavdelning.

För sagofesten hade Ann-Cathrin sökt många prinsessor, prinsar och riddare till sagofesten. Alla som kom utklädda lovades en överraskningspresent och många var det som kom, väldigt många till och med.

Bland dem som kom utklädda och kunde gå hem med en sagofigur i dockform dominerade helt klart prinsessorna.

- Det blev verkligen lyckat och det har kommit så många att vi börjar få slut på småmuffins. vi hade beställt 100 och det räcker inte alls. Saften är redan slut så vi får ordna mer, informerade en nöjd Ann-Cathrin Thorp Backlund.

- Vi är med i en liveförening så barnen är vana att klä ut sig, berättade Conny Wiman som var på sagofesten med barnen Noa, 2 år, Matilda. 3,5 år och Samuel, 8 år. Noa och Samuel uppträdde som riddare medan Matilda visade att hon med kunglig elegans kunde svänga en vacker slängkappa.

Mer läsning

Annons