Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Safe running" startar i Borlänge – vill stoppa otrygghet i löparspåren

Ingen ska behöva känna sig otrygg när de ska ut och motionera. Det är syftet med Safe running, som har sitt första pass i Borlänge i torsdags kväll.

Annons

Det var när Krister Lind och Laila Öjefelt i höstas läste en artikel från tidningen Runner's world som handlade om att många, framför allt kvinnor, kände sig otrygga när de var ute och motionerade som de kände att de måste göra någonting.

– Vi började spåna och prata om hur vi ska lösa det här, säger Krister Lind.

Krister Lind och Laila Öjefelt är initiativtagare till Safe running Borlänge. Arkivbild.

De är båda aktiva i Borlänge Löparklubb, men ville att fler skulle få möjlighet att springa tillsammans med andra. Tillsammans startade de därför Facebook-gruppen "Safe Running Borlänge".

Just nu har Facebookgruppen 100 medlemmar, men man siktar på att bli tio gånger så många. Till en början kommer man springa ihop en gång i veckan för att få upp intresset, men målet är att gruppen ska kunna bli en mötesplats.

– På sikt hoppas vi att gruppen ska bli självgående och att man kan skriva där om man vill ut och springa och få någon som hänger med, säger Krister Lind.

Läs också: Laila Öjefelt sprang 35 mil på 48 timmar

För de som vill ha sällskap i löparspåren så är det samling för första passet av Safe running klockan 18 på baksidan av Maserhallen, mot Sportfältet.

– Man behöver inte vara orolig för att man är dålig, vi kommer garanterat inte springa ifrån någon, lovar Krister Lind.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning