Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Romme Alpin bygger ut hotell för 50 miljoner

/

Romme Alpin fortsätter att investera stort.
Efter säsongen planeras en utbyggnad av hotellet - en investering på 50 miljoner kronor.
Även en ny lift och nya nedfarter är på gång.

Annons

Hotellet vid Romme Alpin, ski lodgen, togs i bruk för drygt två år sedan. Cirka 50 miljoner kronor investerades den gången.

Romme Alpins vd Bo Funcke har varit nöjd med utvecklingen och tidigare konstaterat att satsningen gav önskat resultat. Målet var att få besökarna att stanna och åka skidor i flera dagar.

Hotellet har i dag 89 rum med 350 bäddar. Bo Funcke har tidigare aviserat att det kan bli en utbyggnad med 80 nya rum - och nu har de planerna tagit betydligt fastare form.

Romme Alpin ansöker om bygglov för den planerade expansionen och uppger i ansökan att hotellet byggs ut efter pågående säsong. Utbyggnaden blir i princip lika stor som den befintliga hotelldelen. De båda huskropparna kopplas samman med en genomgång ovan mark.

Det handlar om en byggnadsyta på 1 020 kvadratmeter och en total bruttoyta på 4 062 kvadratmeter. Byggtiden beräknas till åtta månader. Den nya hotelldelen är därmed klar att tas i bruk till nästa vintersäsong.

Samtidigt söks även bygglov för en ny lift och nya nedfarter.

Noteras kan att anläggningen investerat rejält även inför den nu pågående vintersäsongen. Restaurangerna har byggts ut och ett nytt kafé har öppnat.

Mer läsning

Annons