Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Relativt lugnt nyårsfirande

Tre fall av misshandel, åtta personer omhändertagna för berusning samt två fall av bilstölder blev facit under nyårsfirandet. Enligt Borlängepolisens stationsbefäl Magnus Nyström var det en lugnare nyår än vanligt.
– Ungefär som en vanlig löningshelg, säger Nyström.

Annons

Av gammal hävd brukar nyårsfiranden vara förenade med mycken glädje och härliga tillställningar. Dessvärre är det också så att nyårsfiranden i bland går över styr och slutar i elände och brott. Årets nyår bedöms enligt stationsbefälet i Borlänge, Magnus Nyström, som osedvanligt lugnt.

– Det har inte varit någon större dramatik. Vi hade beredskap på att mer skulle hända. Ungefär som en vanlig löningshelg, sammanfattar Nyström.

Det första ingripandet från polisen skedde vid 22-tiden på lördagskvällen. Flera personer ska på Per Smeds gata ha blivit belysta med grön laser. Efter husrannsakan i en lägenhet togs en laserpekare i beslag. En person född 1989 misstänks för misshandel och brott mot strålskyddslagen.

Strax efter halv två natten mot söndagen uppstod tumult på Restaurang Flamingo på Borganäsvägen 40. Polis tillkallades och två personer omhändertas i onyktert tillstånd. En anmälan om misshandel upprättades i samband med omhändertagandet. Polisen vill inte lämna ut uppgifter på kön och ålder för de misstänkta gärningsmännen.

Drygt en timme senare upptäckte en polispatrull på Betesgatan en stulen SAAB 9000 som stals i Falun någon gång mellan i onsdags och i fredags. Efterföljandet slutade med att föraren körde in i ett träd och att två personer greps för bilstölden. De släpptes dock efter beslut av åklagare. Gärningsmännen, födda 1988 och 1990, är sedan tidigare kända hos polisen.

02.41 beordrades polisen till Stationsgatan där en person ska ha blivit misshandlad. Polisen har ännu inte gripit någon för misshandeln.

Totalt omhändertog polisen åtta överförfriskade personer under nyårsnatten.

Utöver detta stals även ytterligare en bil under nyårsnatten. Om den incidenten kan ni läsa här intill.

Mer läsning

Annons