Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånåtalad- erkände mord

Annons

Mannen är 43 år och känd sedan tidigare av polisen i Borlänge. 2005 dömdes han till två års fängelse för ett grovt rån mot en butik och försök till rån mot en annan butik här i stan.

Men Borlängebon var inte ute länge i det fria förrän han slog till igen.

Det var den 16 februari i år som en omaskerad man klev in på en Statoil-mack i Hällefors och hotade kassörskan med ett gevär. Enligt uppgift var han påverkad av något.

Han tvingade till sig drygt tusen kronor och försvann från platsen. Kort därefter greps 43-åringen, han åtalades för grovt rån och vapenbrott.

Han har erkänt sig skyldig till rån, men förnekar vapenbrott. Mannen hävdar att geväret som användes inte faller in under vapenlagens bestämmelser.

Däremot erkände han helt oväntat, en hel del annat. För polisen berättade Borlängebon att han utfört två mord och gjort sig skyldig till många andra väpnade rån, som inte klarats upp. Var han ska ha begått morden och rånen vill dock 43-åringen inte säga.

Men åklagare Mats Berg i Örebro har valt att enbart åtala honom för händelsen i Hällefors.

- Det finns en PM från polisen där mannen säger sig skyldig till de påstådda brotten. Men han är inte delgiven misstanke om något annat. Vi får fortsätta utreda uppgifterna, säger han.

Något mer vill han inte uttala sig om i fallet. Rättegången mot Borlängebon hålls på fredag i Örebro tingsrätt.

Mer läsning

Annons