Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privat aktör kan ta över Mellsta

/
  • Olle Davidsson, Kvarnsvedens IK, tror att en privat entreprenör kan utveckla Mellsta.

En privat aktör kan ta över driften av Mellsta camping.
Kommunen vill att anläggningen utvecklas och blir attraktivare.

Annons

Kvarnsvedens IK har under ett antal år drivit Mellsta camping. För att utveckla anläggningen till en mer attraktiv camping har kommunen inlett förhandlingar med en privat aktör.

– Kvarnsvedens IK har gjort det bra. Men det krävs att det görs en del för att campingen ska bli fyrstjärnig, säger Ola Brossberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Förhandlingar förs om ett femårigt avtal, som kan förlängas upp till maximalt 20 år. I det hyresavtal som tas fram ska kommunens förväntningar på en utveckling av campingområdet beskrivas.

I år planerar kommunen att skjuta till en halv miljon kronor på grund av eftersatt underhåll. Den nya aktören förbinder sig att utveckla campingen från en trestjärnig till en fyrstjärnig anläggning.

Olle Davidsson, ordförande i Kvarnsvedens IK, säger att klubben driver Mellsta fram till att en annan lösning är klar. Han tror att en privat entreprenör har större muskler att utveckla anläggningen.

– Vi klarar att driva campingen och ge lön till personal. Vi har haft ett antal event och det fordras mycket engagemang. Vi har haft massor av idéer om att bygga ut stugbyn och bygga en badanläggning. Men vi kan inte låna fem miljoner och investera på kommunal mark.

Tanken är nu att klubben får ersättning för en del investeringar som gjorts i anläggningen, 170 000 kronor.

– Vi är rätt överens om det här, jag ser det som positivt. Kommer det en bra entreprenör kommer vi att ha ett samarbete, säger Olle Davidsson.

Han hoppas på rejäla renoveringar och utbyggnader.

– Det är något vi inte klarar av.

Kommunens politiker ska nu ta ställning till den framtida driften av campingen. Avsikten är att den privata aktören ska betala hyra.

Annons