Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polly och Pinus återupplivades

/

Musikalen Polly och Pinus fick nytt liv tack vare några av Forssaklackskolans åttondeklassare. Inbjudna som publik var hela kommunens femåringar.

Annons

Det var förväntansfulla femåringar som satt i publiken när de som läser musikprofil på Forssaklackskolan på måndagen spelade upp Polly och Pinus. Hela scenen fylldes först med dimma och ett grönt sken, och sedan började mystisk musik att spelas. Fram ur röken steg troll och andra skogsvarelser, vilka fick publiken att häpna.

De runt 30 elever som medverkat i musikalen går i årskurs åtta och läser musikprofil. Under hela hösten har de övat för inför de tre föreställningarna som nu har visats. I pjäsen har de fått tillfälle att dansa, sjunga och spela instrument. Dessutom har de fått hjälp av Cornelis Steen och Rasmus Carlsson från årskurs nio med ljud och ljus. Musik- och profillärarna Maria Karlin och Per Haglind är de som arrangerat det hela med sång och musik.

– Det är jättekul att vi kan kombinera allas talanger, säger Maria Karlin.

Polly och Pinus skrevs för omkring 30 år sedan av Birgit Bergkvist och Sölve Olofsson. Det gjordes då ett tv-program av idén och den sattes även upp som musikal för ett par år sedan. Musikalens syfte är att lära barn att ta hand om naturen och varandra. Något som passar bra i dessa dagar.

Maria Karlin tyckte att det var läge för en återupplivning av pjäsen och bestämde sig för att skriva ihop den på nytt:

– Det kommer direkt från minnet. Jag är uppväxt med musikalen och kan den helt utantill, säger hon.

De elever som spelade i pjäsen gjorde det med stor inlevelse och visade prov på stor talang. Det var en fröjd både för ögon och öron, och femåringarna som såg föreställningen verkade mer än nöjda.

Mer läsning

Annons