Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker hotade krogägare

Annons

Händelsen inträffade i Borlänge centrum häromveckan. Politikern hade druckit alkohol och klockan var närmare ett på natten när han nekades att komma in på en av krogarna i stan. Tidigare under kvällen hade han blivit insläppt på andra ställen, och efter händelsen kom han även in på en annan krog.

Enligt ordningsvakten var han så berusad att han hade svårigheter att stå still. Därför fick han inte komma in. Politikern reagerade kraftigt på att han inte blev insläppt. Av rapporten till polisen framgår att han ska ha skrikit att han personligen ska se till att krogen mister alkoholtillståndet.

Enligt vakten ska han också ha skrikit att kommunens främsta mål var att få stänga den aktuella krogen, och att en annan av krogarna i centrum ska räddas till varje pris.

Politikern har uppdrag både internt i partiet och kommunala uppdrag. Polisen i Borlänge har informerat Borlänge kommuns kommundirektör om det inträffade och skickat över ordningsvaktsrapporten. Kommunen har därefter informerat partiets lokala ledning.

Gruppledaren för partiet i kommunfullmäktige säger till tidningen att politikern vid tillfället var i obalans och deprimerad, bland annat på grund av oro kring framtiden på jobbet. Detta i kombination med alkohol ska ha lett fram till det inträffade. Partiets lokala ledning har fört samtal med politikern om händelsen.

- Dagen efter pratade han med vakten och innehavaren och bad om ursäkt. De skildes åt som goda vänner. Så det här är överspelat nu. Man kan kanske inte alltid styra över sina känslor. Det är sådant som kan hända, när man inte är i balans, säger gruppledaren.

Några konsekvenser för de politiska uppdragen blir det inte, saken betraktas som utagerad.

- Han gör ett väldigt fint jobb i partiet. Vi är glada att han finns i partiet.

Politikern själv säger att det var flera olyckliga omständigheter som gjorde att han brusade upp, och att han har bett vakten och krogen om ursäkt.

Mer läsning

Annons