Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisbil på utryckning krockade med personbil – anmälan om vårdslöshet i trafik upprättad

På onsdagseftermiddagen krockade en polisbil och en personbil vid en korsning på Siljansvägen i Borlänge – en olycka som slutade med en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Annons
Foto: Torbjörn Wåhlin

Vid klockan 15.17 på onsdagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en trafikolycka på Siljansvägen i Borlänge.

– Det handlade om två personbilar – varav en polisbil – som krockat. Totalt var tre personer inblandade, berättade Magnus Jonsson, insatsledare på räddningstjänsten Dala Mitt, strax innan klockan 16.00.

Då var räddningstjänsten på väg att lämna platsen.

– Vi har säkrat olycksplatsen och spärrade av området under tiden som ambulansen undersökte de inblandade. Just nu pågår bärgning av fordonen.

Samtliga inblandade ska enligt räddningstjänsten ha klarat sig med lindrigare eller inga skador.

Christina Hallin på polisen i Region Bergslagen berättar att polispatrullen var under utryckning när olyckan inträffade.

– De var på väg till ett prioriterat jobb och krockade med en personbil. Exakt hur det har gått till har jag ingen information om men det har upprättats en anmälan om vårdslöshet i trafik, berättar hon.

Det finns i nuläget ingen misstänkt utan det hela utreds av polisens enhet för särskilda utredningar – detta eftersom det var poliser inblandade.

– Det är ju så att när man är under utryckning så ska man, även om man påkallar fri väg med både ljud och ljus, vara särskilt uppmärksam utefter vägen om det eventuellt kommer bilister som inte uppfattar att man påkallar fri väg. Sen hur det har gått till i just det här fallet – det får utredningen visa.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons