Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peace & Love avbokar Kartellen

/

Peace & Love har nu avbokat Kartellen som skulle ha spelat på Peace & Love World Forum 4–5 juli.

Annons

Vid 18.20-tiden på torsdagen meddelade Peace & Love att man avbokat den kontroversiella gruppen.

Detta sedan DT tidigare under dagen meddelat att man avbryter allt samarbete med festivalen på grund av bokningen av Kartellen.

Enligt festivalledningen har det sedan bokningen "framkommit olika uppgifter" om bandet i media som nu gör att man avbokar.

– Vi på Peace and Love har ett starkt ställningstagande mot våld och är partipolitiskt obundna. Våra grundvärderingar bygger på att vi tillsammans kan skapa en värld av jämlikhet, mångfald och förståelse. I ljuset av den debatt som varit inser vi att vi har gjort en felbedömning vad gäller bokningen av Kartellen, säger Peace and Love Foundations vice ordförande Susan Törne Henningsson i ett pressmeddelande.

Beskedet kommer samma dag som DT meddelade att man avbryter allt samarbete med festivalen eftersom Kartellen skulle uppträda. Att Kartellen är i blåsväder är dock inget nytt, de har sedan tidigare kritiserats för flera av medlemmarnas kriminella bakgrund. På senare tid har gruppens musik tagit en mer politisk inriktning.

– Vi är otroligt ledsna för de eventuella problem och frågeställningar vi har väckt hos våra besökare och samarbetspartners. Vi hoppas att vi med detta ställningstagande tydligt kan påvisa Peace & Loves ståndpunkt och vår vision om att skapa positiva förändringar utan våld, säger Susan Törne Henningsson, vice ordförande i Peace & Love Foundation.

Annons