Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Passagerarökning på Dala Airport

Arlandalinjen är nedlagd och personalen uppsagd i väntan på ett nytt avtal mellan ägarna.
Samtidigt redovisas en passagerarökning för 2011.

Annons

Totalt reste 36 357 passagerare från Dala Airport under fjolåret. Det är en ökning med drygt 2 500 resenärer - vilket motsvarar 7,5 procent. Detta trots att trafiken till Arlanda inte kom i gång efter sommaruppehållet.

Den trafik som finns kvar har gått desto bättre. Linjen till Göteborg ökar med 19 procent, Malmö med 18,3 procent och chartern med 7,5 procent.

Dalaflygets marknadschef Stefan Carlsson menar att en förklaring till ökningen är få inställda turer, och att tidtabellen hållits.

– Man har kunnat lita på att flyget har gått oavsett väder.

Ambulansflyget har också använt Dala Airport i större omfattning.

– 176 rörelser jämfört med 132 under 2010. Ambulansflygen är främst transport av patienter men också ca 5-6 rena organtransporter, konstaterar Stefan Carlsson.

Trots att personalen är uppsagd, då nuvarande aktieägaravtal löper ut vid kommande årsskiftet, ser han positivt på framtiden. Förhoppningen är att kommunerna och landstinget ska komma överens om fortsatt drift. I år blir det också betydligt fler charterturer.

– Framtiden ser fortsatt bra ut och med stora evenemang och händelser som till exempel IKEA-bygget, Peace and Love och Skid-WM i Falun. Vi hoppas att flyget även i fortsättningen förblir en viktig del av infrastrukturen i Dalarna, framhåller Stefan Carlsson.

Mer läsning

Annons