Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"P-vakter utnyttjar stressade Kupolenkunder"

/

Risken att få parkeringsböter på vissa platser vid Kupolen är extremt stor. Särskilt eftersom det saknas skyltar om vad som gäller.

Annons

– När jag kom ut till min bil hade jag och fem andra fått parkeringsböter, säger Mikael Hummelgård.

Han parkerade vid Rustas gavel, där det tidigare har varit gratis att parkera. Han menar att man inte ser någon skylt om att p-skiva krävs. Den sitter på andra sidan huset, omöjlig att se om man inte åker runt huset.

– Jag vill varna andra, så de inte ställer sig där. De flesta tror nog att det är gratis att stå där och det verkar som att parkeringsbolaget utnyttjar det. Jag har sett att parkeringsvakter åker dit varannan timme och lappar bilar, säger Mikael.

Nu när folk är stressade inför julen är det ännu lättare att missa vad som gäller på parkeringen vid Rustas gavel. Mikael tycker att det är fel om parkeringsbolaget ska utnyttja folks ovetande om parkeringsskiva just där. Han har kontaktat parkeringsvaktsföretaget om att de borde sätta upp en skylt, men fick då inget riktigt svar. Han har även kontaktat polisen, som ska kolla på ärendet.

– Bolaget måste ju sätta upp information om vad som gäller. Som det ser ut nu tjänar de mycket pengar på att regelbundet lappa folk där.

Mer läsning

Annons