Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överraskningscafé i Unga Örnars stuga

/
  • Stannat till. Bertil Backström från Strömsund i Jämtland hade stannat till för att ta sig en fika i lugnet. Även Peter Rustas kom för en fika och för att hälsa på flickvännen.  Foto: Johan Larsson
  • Fiskmåsar som latar sig. Foto: Jacqueline Wester

Annons

I den gröna omgivningen, en bra bit från stadsmiljö ligger Unga Örnars stuga som under sommaren är ett café. Den här veckan är det Verdandi som driver det med sitt koncept, fika och lite lättare mellanmål. Under sommaren driver olika föreningar i Borlänge caféet utifrån sina egna idéer.

- Nästa vecka tror jag de skulle ha loppis här också, så det är lite annorlunda, säger Pernilla Jansson, Verdandi.

Både Eva Sundqvist och Pernilla Jansson säger att caféet är väldigt väderberoende och igår, när det var fint väder, var det runt ett 40-tal personer och fikade.

- Det har varit mest äldre och småbarnsföräldrar med barnvagn. Unga Örnar hade mycket ungdomar som kom för fisket och lånade fiskekorten som finns. Nästa vecka när Dalecarlia är slut kan det nog bli en del ungdomar för badet.

Det är första sommaren som stugan används som café men de tror att detta är något som kan komma tillbaka nästa år.

- Allt har en inskolningstid och vi får se vad som har fungerat och inte, säger Eva.

Något som de redan märkt av är att folk väldigt gärna vill ha sött och gott när de stannar till för att fika och att fiskekorten som finns att låna är väldigt uppskattad.

Bertil Backström från Strömsund i Jämtland kände inte till caféet sedan tidigare när han stannade till för att fika. Han såg vägskyltarna som satt uppe när han kom åkande på motorcykeln.

- Det var lugnt och skönt här så det var bra, säger han.

Mer läsning

Annons