Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar plan för Gimsbärke

/
  • Överklagar. Gimma sågs ägare Jan-Olov Sundqvist har överklagat kommunfullmäktiges beslut om detaljplan i Gimsbärke.  Foto: Mattias Nääs/arkiv

Annons

Kommunen har fått in två överklaganden angående kommunfullmäktiges beslut för detaljplanen Gimsbärke. Det är markägaren Håkan Olsson och Gimma sågs ägare Jan-Olov Sundqvist som har överklagat beslutet.

Båda två är överens om att ett separat ledningssystem bör ta hand om vattnet som ska gå till och från de åtta bostadshus som detaljplanen gäller. Detta för att bland annat minska risken för översvämning och skred, menar Sundqvist i sin överklagan. Men det är inte bara det som upprör.

- Det är ju inte bara en sak utan flera. Det är allt från Boverkets rekommendationer till hela vatten- och avloppssystemet, säger Jan-Olov Sundqvist.

- Man måste ta hand om vattnet från överstående fastighet och inte bara föra in det till grannen, fortsätter han.

Tidigare har han även påpekat problemen med att bostäderna kommer att ligga nära järnvägen och vilket medför höga bullerljud.

Både Håkan Olsson och Jan-Olov Sundqvist kräver nu en miljökonsekvensbeskrivning innan beslutet i ärendet vinner laga kraft.

Kommunen ska i veckan skicka in överklagandena och kommunfullmäktiges beslut till Länsstyrelsen, som därefter ska utreda om kommunen har tagit ett felaktigt beslut i frågan.

Mer läsning

Annons