Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oron stor bland plusjobbare

/
  • Föreningen Aktiv arbetslöshet med ordförande Joacim Strömberg i spetsen vill få igång en debatt och ett engagemang omkring frågor som rör arbetslösheten. På onsdag anordnar föreningen ett möte då plusjobbare och andra intresserade får möjlighet att diskutera med Borlänges politiker.

Annons

På onsdag har alla plusjobbare och andra intresserade möjlighet att diskutera jobb och arbetslöshet med Borlänges politiker vid ett möte på Tjärna ängar.

Det är Borlängeföreningen Aktiv Arbetslöshet som är initiativtagare till mötet och samtliga plusjobbare är inbjudna.

– Ja, men förhoppningsvis blir vi många fler än så. Alla intresserade är välkomna att delta. Vi vill ha igång en debatt om arbetslöshet så att vi tillsammans kan hitta lösningar. Arbetslöshet kan ju drabba vem som helst när som helst och vi måste hjälpas åt, säger föreningens ordförande Joacim Strömberg, själv plusjobbare.

I Borlänge har den så kallade merkostnadsersättningen till plusjobben använts för att höja plusjobbarnas löner, till en nivå som går att leva på.

När ersättningen försvinner – för Borlänges del drygt fyra miljoner kronor – är det en öppen fråga vilka konsekvenserna blir.

Kommunalrådet Kenneth Persson (s) har tidigare sagt att han endast ser två alternativ. Det ena är att minska antalet plusjobbare. Det andra är att minska deras löner, men det anser han är uteslutet.

Om det finns öppningar för andra lösningar kommer kanske fram på mötet i nästa vecka då Kenneth Persson är en av deltagarna.

Eventuellt kommer då också riksdagsman Peter Hultqvist, s, att närvara.

– Han ställer upp om han har möjlighet, säger Joacim Strömberg som också hoppas att Alliansen i kommunen ställer upp.

Mer läsning

Annons