Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Optimism trots snöbrist

Start eller inställt? Beslutet om nionde upplagan av Falun-Borlängeloppet, motionsloppet på skidor, har flyttats fram två veckor. Men snöbrist kan knappast dämpa arrangörerna optimism och den 19 februari väntas det bli programenlig start i Stångtjärn.

Annons

– Som det ser ut just nu går det inte att åka skidor hela vägen mellan Stångtjärn och Borlänge. Det är för lite snö i terrängen på flera sträckor av banan, konstaterar Sven Hermansson, Korpen Borlänge, som på torsdagskvällen deltog i arrangörernas möte om motionsloppet över 25 kilometer.

Bakom arrangemanget Falun-Borlängeloppet, står Domnarvets GoIF, Aspeboda SK, Falu IK, Korpen Borlänge, Näringslivet Falun Borlänge och Dalarnas Tidningar.

Det är ett motionslopp utan tidtagning i klassisk stil, med start i Stångtjärn och mål i Bergebo. Beslutet på torsdagen blev ett nytt möte den 9 februari.

–Det har gjorts ett mycket bra spårarbete och ett 50-tal träd som fälldes under den senaste stormen har röjts undan. Men även om det är fina spår på sina håll, det är suveränt till Igeltjärn, behövs det mer snö, framhåller Sven Hermansson.

Att han själv är optimist då det gäller årets upplaga av Falun-Borlängeloppet försöker Sven Hermansson inte dölja. Inte heller att många delar hans övertygelse om att det på morgonen, söndagen den 19 februari, den blir start i Stångtjärn.

– Vi väntar bara på snö och är säkra på att det blir större mängder. Jag är säker på att snön kommer att ligga kvar i tid, och att loppet kan genomföras, säger Sven Hermansson.

Motionsloppet brukar locka många deltagare, vid något tillfälle var det så många som närmare 700 startande.

Mer läsning

Annons