Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ombyggnad av Stationsgatan enligt planerna

/
  • I fas. Magnus Bohman på Grytnäs Gräv berättar att sidoutrymmena på Stationsgatan i stort sett är färdiga från Ovanbrogatan till Wallingatan. ”Vi håller tidplanen än”, säger platschefen.  Foto: Mattias Nääs
  • Byggarbetsplats. Just nu är en stor del av Stationsgatan en enda byggarbetsplats...  Foto: Mattias Nääs

Annons

Sedan i mitten av april har 15 personer från huvudentreprenören Grytnäs Gräv från Avesta och en underleverantör från Skåne arbetat med Stationsgatan.

De ursprungliga 28 träden har flyttats till Tångringsparken där de ska bli kvar. Teglet från trottoarerna har rivits bort och återanvänts.

- Vi måste ta bort det för att göra nya ränndalar eftersom kantstenen fått annan höjd och eftersom gatan breddas på vissa ställen och smalnar av på andra, säger Magnus Bohman.

Trottoarerna är nu i stort sett färdiga från Ovanbrogatan till Wallingatan. Dessutom har nya trädgropar med betongburar färdigställts.

Från och med vecka 30 läggs tyngdpunkten i arbetet på att ta bort trafikljusen vid Ovanbrogatan och Jussi Björlings väg, där det istället ska bli två rondeller så småningom.

- Efter det börjar vi med refugerna och sedan själva gatan, förklarar Magnus Bohman.

Den 1 november ska Stationsgatan invigas för trafik, även om en del mindre arbete återstår till nästa sommar. Några problem att hinna färdigt till november är det inte, enligt platschefen.

- Nej, vi ligger i fas.

Personalen jobbar konstant från april till november, men under Peace and Love-veckan hade några semester medan andra jobbade med annat i Borlänge.

Några problem med irriterade Borlängebor har det inte varit.

- Nej, butiksägarna är positiva och förstående. Och folk som rör sig i centrum nonchalerar oss mest och det är för det mesta ett gott tecken, för det brukar inte vara så kul med så här stora ombyggnader, säger Magnus Bohman.

Mer läsning

Annons