Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt förslag om placeringen av det islamiska centret

/
  • Kommunledningen är nu inne på att det islamiska centret lokaliseras till området nära Hagakyrkan och förskolan Eken.
  • I det här området tycker kommunledningen att det planerade islamiska centret kan placeras.

Kommunledningen har tänkt om.
Det islamiska centret kan hamna söder om Hagakyrkan.
– Där stör det inga närboende, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

På måndag tar näringslivs- och planutskottet upp frågan om var det islamiska centret ska lokaliseras. Tidigare har allt pekat på en plats i närheten av Soltorgsgymnasiet.

Men nu har kommunledningen tänkt om. Tidigare förslag har mött en del protester. I stället föreslås nu en plats i närheten av förskolan Eken och Hagakyrkan.

Ett islamiskt center hamnar då mitt i Peace & Loves festivalområde.

– Vi har haft samråd med Peace & Love och hittat en lämplig placering. Byggnaden "knuffas in" och kommer inte att stå där Peace & Love brukar ha en scen, säger Jan Bohman.

Området har varit aktuellt även tidigare, men då ratats på grund av kollisionen med festivalen och ledningar som skulle behöva läggas om för miljontals kronor. Genom den här lösningen, en annan placering av byggnaden, klarar man de hinder som tidigare funnits.

Det är dessutom nära till kollektivtrafik och det finns sedan tidigare goda parkeringsmöjligheter i närområdet.

– Det kan vara på sin plats att påpeka att det inte är kommunen som ska bygga. Kommunen säljer marken, säger Jan Bohman.

Det som nu närmast sker är att näringslivs- och planutskottet på måndag tar upp ärendet. Sedan väntar ett planarbete som kan ta ett år. Några beslut är ännu inte fattade.

– Vi kommer också att ha en planerarstuga där förslaget presenteras närmare och man får ställa frågor, säger Steve Johnson, kommunens mark- och planchef.

Mer läsning

Annons