Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nysatsning i Torsång

/
  • Kompletterar med mat. Nu ska Torsångs café också sälja mat. – Vi har redan byggt upp ett visst sortiment och det är bara en disk för djupfryst som fattas, säger Sara Olsson, här med dottern Helle, 4 månader.

Annons

Torsång har stått utan livsmedelsbutik ända sedan Vivobutiken slog igen för tiotalet år sedan. Såväl Torsångsbor som båtfolk har då tvingats åka in till Borlänge för att handla. Men snart finns åtminstone de viktigaste basvarorna att handla på närmare håll.

Torsångs café bygger just nu om lokalerna och har då satsat på att få plats också med livsmedelsförsäljning.

- Vi blir ju ingen komplett matbutik, men tanken är att vi ska erbjuda det viktigaste. Hit ska man kunna komma och handla det som behövs till frukosten dagen därpå och även köpa ketchupen man glömt till middagen, säger Sara Olsson.

- Givetvis kommer folk att storhandla i Borlänge i alla fall, men jag tror det finns ett behov av den här typen av kompletteringshandel. Inte minst lär det ju glädja båtfolket, tillägger hon.

Att Sara Olsson vågar investera i verksamheten i Torsång beror mycket på att det idag sker en stor inflyttning till Torsång.

- Det är jättemånga som flyttat hit på senaste tiden, så det känns riktigt bra. Nu när vi börjar med matförsäljning så är det väl bara ett dagis som saknar här i trakten. Vi har ju tomma lokaler i huset så vi kanske får lösa den biten själva också, skrattar hon.

Mer läsning

Annons