Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyårstur byter kyla mot värme

/
  • Väl påpälsade var TSV Blåröks mopedentusiaster vid nyårsturen för två år sedan. I år ser den mera ut att bli en vårlik utflykt.

Det som i fjol och i förfjol blev en närmast arktisk mopedtur ser i år ut att bli nästan en vårutflykt.
– Det talas om fem plusgrader och solsken och det är ju inte fel, säger Jan-Erik Zidén i veteranmopedklubben TSV Blårök som även i år ger sig ut på sin traditionsenliga nyårstur.

Annons

Även om vintern påstås vara här så har inte medlemmarna i TSV Blårök helt släppt greppet om gashandtaget. På nyårsaftonen ger man sig som vanligt ut på sin vanliga lilla nyårstur.

– Givetvis. Sådant ändrar man inte på. Vi samlas kl 11 vid Pylonen för att åka en sväng. Exakt vart vi ska åka vågar jag inte säga, men en sväng genom centrum blir det i alla fall garanterat, förklarar Jan-Erik Zidén.

I år lär mopedentusiasterna dessutom kunna lämna kamelhårskalsongerna hemma.

– Det sägs ju att det ska bli 4-5 grader varmt och sol på nyårsaftonen så det är ju lite skillnad mot förra året. Det här kan ju bli en riktigt skön nyårstur faktiskt.

Runt 50 stycken ekipage kommer att sluta upp till årets nyårstur som alltså både börjar och slutar vid Pylonen.

– Väl tillbaka där bjuder vi på korv och kaffe samt visar filmer från de tre senaste årens Mellstaträffar. Dessutom pågår ju fortfarande en stor mopedutställning där så vi hoppas att många hittar dit. Givetvis är det hela öppet för precis alla, oavsett om man har moped eller ej.

Mer läsning

Annons