Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vice ordförande

/

Annons

Kristina Svensson har flera tunga politiska uppdrag. Bland annat är hon ordförande i socialnämnden. Uppdraget som ordförande i personalutskottet tappade hon utan att få någon förklaring till varför.

Nu petas hon från vice ordförandeposten för socialdemokraterna i Borlänge. Hon valde att inte driva saken till omröstning. Bedömare tror att hon, vid en omröstning, kunnat behålla posten.

- Det går inte, när man ska jobba så nära varandra. Ordföranden var väldigt tydlig. Man kanske vill ha ett annat arbetssätt.

Samma dag som petningen hade Kristina Svensson en debattartikel i BT, med rubriken "Inga fler behöver ställa in sig i ledet - nu moderniseras socialdemokratin". Hon vill lämna de slutna former som funnits internt sedan partiets tillkomst. Och ser kongressen nyligen "som en mäktig manifestation för en inmarsch i ett nutida Sverige, som rörelsen hittills haft uppenbara problem att förstå och möta".

- Politiskt finns jag fortfarande med. Jag kommer att fortsätta att vara aktiv, säger Kristina Svensson.

Kenneth Persson säger att han vill ha Nils Persson för att få en koppling till högsta kommunledningsnivå. Han vill inte medge att det finns några samarbetssvårigheter:

- Vi ska naturligtvis försöka att samarbeta. Vi sitter i tillsammans verkställande utskottet. Jag har en uppgift att försöka hålla ihop partiet.

Om kritiken att ta bort en kvinna, och ersätta med en man, säger han att Kristina Svensson blir internationellt ansvarig.

- Det är ett område som också måste utvecklas, säger Kenneth Persson.

Mer läsning

Annons