Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vd för Tåg i Bergslagen

Annons

Lennart Burström, 62 år, är bosatt i Gävle. För två år sedan gick han i pension då han lämnade posten som vd för X-Trafik, länstrafikbolaget i Gävleborgs län.

Nu hoppar han åter på tåget.

Det är jobbet som sådant som lockar:

- Det är ett drömjobb. Det är kul med branschen och det är lagom stort.

Lennart Burström säger att han kommer till ett välskött företag med en bra ledning och en operatör, Tågkompaniet, som tar sin uppgift på största allvar. Under sommaren ska han läsa på avtal och annat för att vara förberedd då han den 6 augusti sätter sig på vd-stolen i Borlänge. Under några veckor kommer han och nuvarande vd Tord Hult att gå parallellt. Hult drar sig tillbaka, med ålderns rätt.

Intresset för vd-jobbet har varit stort. Ett 40-tal personer sökte tjänsten. Styrelseordförande Bengt-Åke Nilsson (fp), Västerås, konstaterar att det fanns många bra kandidater bland de sökande.

- Vi fick en person som har värdefulla erfarenheter, både buss och tåg. Han är rätt man att leda verksamheten.

Tåg i Bergslagens styrelse har tecknat ett treårigt avtal med Lennart Burström. En av de stora uppgifterna som väntar är den tvist bolaget befinner sig i med SJ. Saken kan komma upp i tingsrätten senare i år. En annan stor uppgift blir att utvärdera avtalet med Tågkompaniet, inför en förlängning eller en ny upphandling.

Tåg i Bergslagen är ett samarbete mellan Dalatrafik, X-Trafik, Länstrafiken Örebro och Västmanlands Lokaltrafik, intresseföreningen Bergslaget och statliga Rikstrafiken.

Mer läsning

Annons