Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ny" restaurang i Metropolhuset

Annons

Borlänge centrum kan få ytterligare en restaurang med alkoholtillstånd. Detta om socialnämnden i nästa vecka beviljar Borlänge Biljard AB:s ansökan om serveringstillstånd.

Kaféet, som nu håller på att byggas om, ligger mitt i aktivitetshuset Metropol vid Sveatorget. I närheten finns bowling, biljard och bio. Tidigare har kaféet serverat sallader, pajer, smörgåsar och fikabröd - ingen lagad mat eller alkohol.

Men nu arbetas för en förändring av inriktningen på verksamheten. Miljökontoret har i slutet av februari gett ett villkorat godkännande.

Borlänge Biljard AB söker nu personal till den restaurangverksamhet som planeras. Sammanlagt ska tre kockar och sex serveringspersonal anställas, om planerna går i lås, från slutet av april månad.

Bolaget ansöker också hos socialnämnden om tillstånd att servera starköl, vin och sprit till allmänheten. Det kommer att finnas en separat restaurangdel, samt möjlighet att äta inne på biljarden. Bolaget avser även att skaffa spelautomater, Jack Vegas.

Tillstånd söks för en serveringstid mellan klockan 11-01. Men den öppettid som planeras är som längst till klockan 24, på fredagar och lördagar.

Mer läsning

Annons