Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny produkt kan ge nya jobb

/
  • Pumpar och tappkranar. Nu hoppas Eskil Embretsen på ett nytt läsktorn. ”Det kan bli hur stort som helst”. Foto: Mattias Nääs.
  • Gott om jobb. Leif Börjesson har gott om arbete och kanske blir det så småningom fler anställda. Foto: Mattias Nääs.

Annons

I Borlänge är företaget tämligen okänt, men i branschen känner desto fler till det lilla företaget i Ornäs. Bland kunderna finns stora jättar som Coca Cola i Norden, Spendrups, Åbro och Carlsberg.

Företaget servar serveringssystem och har även egen tillverkning av läsktorn. Sådana som exempelvis finns i gatukök och hamburgerrestauranger, där kunderna tappar upp sin läsk.

I dagsläget sysselsätts tre personer i Ornäs och det kan komma att bli fler framöver, om det går som den nye ägaren Eskil Embretsen hoppas. Han har följt företaget sedan starten 1996 och tog nyligen över verksamheten när tillfället dök upp.

- Det är en pojkdröm att få tillverka saker.

Det är gott om jobb och kanske kommer mer personal att behövas framöver. Triple Steelix stöder även ett projekt, se nedan, vars syfte är att utveckla ett nytt läsktorn. Något Eskil Embretsen ser som mycket intressant, och ett sätt att bryta ny mark.

- Det kan bli hur stort som helst.

När produkten är utvecklad gäller det att få branschen att nappa. Det är inte enbart drycken som betyder något. Även utseendet är av betydelse:

- Förpackningar säljer. Man säljer mer av sin dryck och så rinner det på.

Mer läsning

Annons