Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ansökan om EU-pengar till Boom Town

Stiftelsen Teknikdalen blir huvudman för ett nytt EU-projekt runt Boom Town.
– Jag tror mycket på Boom Towns möjligheter, säger Jan Bohman (S).

Annons

Tidigare i år gjordes en ansökan om EU-pengar till Boom Town - det blev tummen ned. Nu ska ett nytt försök göras. Stiftelsen Teknikdalen går in som huvudman i stället för kommunen.

Finansutskottet har ställt sig bakom upplägget där kommunen bidrar med 2,5 miljoner kronor till projektet under tiden 1 april 2012-30 september 2014.

Ulla Olsson (M), som reserverade sig mot beslutet, konstaterar bland annat att ett planerings- och förberedelsearbete för att ta fram en uppspelningslokal ska genomföras.

– En annan del är att titta på möjligheten att bygga ett företagshotell. Om projektet skulle leda fram till diverse etableringar så är risken stor att kommunens kostnader för Boom Town ökar och det är inte försvarbart.

Ulla Olsson säger att kommunen lagt 29 miljoner i driftskostnader och nio miljoner i investeringar under åren 2004-2011.

– Kommunen står för hyran för lokaler som Hushagen byggt och lyxutrustat. Dessutom har kommunen anställd personal som enbart arbetar med verksamhet kopplad till Boom Town. EU-bidrag till projekten har också utgått med 20 miljoner kronor.

Olsson menar att det finns mycket entreprenörsanda och intressanta företeelser runt Boom Town.

– Men Boom Town måste finansieras med andra medel än skattemedel. Kommunen ska utveckla skola, vård och omsorg i stället för att vara med och bygga nya studios, företagshotell och uppspelningslokaler.

Mer läsning

Annons