Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu flyttar kyrkan in i Kupolen

/
  • Mattias Rådbo, präst, P-O Byrskog, präst, och Tina Gregori Eriksson, diakon, är medarbetarna i Svenska kyrkans nya satsning i Kupolen.
  • Svenska kyrkan ser Kupolen som en kompletterande mötesplats till den befintliga verksamheten.
  • Anna Timander, centrumchef i Kupolen, ser positivt på den nya verksamheten.

Svenska kyrkan ska från och med nu finnas i Kupolens bottenvåning tre dagar i veckan. Tanken är att finnas till för den som vill prata.
– Jag ser jättepositivt på det här, säger Anna Timander, centrumchef i Kupolen.

Annons

Nu kommer Svenska kyrkan att finnas i Kupolen. Genom ett samarbete med Kupolens ledning och EFS missionsförening ska kyrkan från och med nu vara verksam vid rulltrapporna i köpcentrets bottenvåning.

– Vi vill finnas i Kupolen eftersom det är en stor mötesplats för människor. Det är inte bara en plats där folk handlar, utan också en träffpunkt. Vi tycker att det känns som en bra idé att kyrkan finns även på den här arenan, säger Mattias Rådbo, präst vid Svenska kyrkan.

Syftet med verksamheten är att ge människor en möjlighet till samtal. I början av nästa år kommer kyrkan att få en lokal i köpcentret, det så kallade kyrkrummet. Där kommer tre av kyrkans präster och diakoner att finnas på plats tre dagar i veckan. Till lokalen kommer det inte att finnas någon dörr, eftersom verksamheten alltid ska vara öppen, även när prästerna inte är där.

– Tanken är att vi ska finnas till för den som vill prata, oavsett om det gäller andliga eller världsliga saker. Det kan gälla allt från hockeyresultat till meningen med livet, fortsätter Mattias Rådbo.

Anna Timander, centrumchef i Kupolen, ser positivt på den nya satsningen. Hon tror att verksamheten kan bli uppskattad hos köpcentrets besökare.

– Jag tror att samarbetet blir riktigt bra ur ett samhällsperspektiv, för att skapa en bra miljö. Min förhoppning är att besökarna ska känna öppenheten och se det här som en service och tillgång i vardagen.

Svenska kyrkan kommer att finnas på plats i Kupolen tisdagar 14-16, torsdagar 16-18 och fredagar 14-16.

Mer läsning

Annons