Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är cirkusen i stan

/
  • Många bollar i luften. Karl Ramwell från Ungern började jonglera som 12-åring. Under föreställningen jonglerade han både med bollar och klubbor.
  • Hundskoj. Pudlarna verkade trivas i manegen. De hoppade eller studsade runt antingen på frambenen eller på bakbenen.
  • Cykelakrobatik. De sju tjejerna visade prov på saker som man inte ska prova där hemma.
  • Såg fram emot cirkus. Tova Uppling, 8 år, och Ella-Lovisa Gustafsson, 8 år, tyckte att cirkusframträdandet var spännande.

Annons

Cirkus Maximum besökte i går Borlänge med sin 25:e produktion.

Tältet var knökfullt och publiken förväntansfull.

En komisk stegbalans inledde showen. Aldrig kunde man väl tro att det gick att ha så roligt med en stege. De ryska artisterna trixade, fixade och fastnade.

- Tänk om han ramlar, utbrast en liten tjej under balansakten när mannen stod på händer på stegen som stod på högkant.

Paret bjöd också på ett alldeles extra studsigt bungyjumpnummer och lek med den långa damen.

När pudlarna intog manegen gick ett sus genom publiken och sorlet steg. Med en hejdundrande fart hoppade de fram och balanserade på sina framben och i nästa stund på sina bakben.

När en av de större hundarna kom in i manegen på bakbenen och höll en av sina mindre kompisar i koppel steg skrattet i tältet.

Full fart hade också de kinesiska Bicycle girls. De visade att de hade tungan rätt i mun genom att ligga på, stå på och hoppa mellan cyklarna. Tjejerna bjöd även på cykelkullerbyttor.

I pausen passade Borlängetjejerna Ella-Lovisa Gustafsson, 8 år, och Tova Uppling, 8 år, på att ladda batterierna med sockervadd.

- Det är första gången jag ser elefanter, berättar Ella-Lovisa.

Cirkus Maximum är en svensk cirkus med säte i Falkenbergs kommun. I årets produktion som heter Wonderful world deltar artister från Sverige, Kina, Ryssland, Burma, Polen, Rumänien, Tyskland, Ungern, Vitryssland, Ukraina och Thailand.

I dag besöker cirkusen Falun.

Mer läsning

Annons