Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgidagarna flyttas till juli

Nostalgidagarna i Borlänge rullar vidare även i år.
Nytt är dock att evenemanget flyttas från september till juli.

Annons

– Ljumma sommarkvällar passar nostalgin bättre är höstmörker och dessutom ligger vi nu parallellt med Dalecarlia cup, förklarar Nostalgi- och Samlarföreningens ordförande Per-Olof Herrdin.

Under de år som Nostalgidagarna i Borlänge arrangerat har det hela alltid förlagts till sommarens allra sista skälvande dagar. Något som gjort att crusingar och andra kvällsarrangemang fått hållas i halvmörker och småkyla vilket skrämt bort en hel del besökare.

Till årets upplaga av Nostalgidagarna blir det dock ändring på den punkten. Från att som tidigare år förlägga det hela till slutet av augusti/början av september arrangeras i år Nostalgidagarna vecka 28, alltså i mitten av juli och parallellt med Dalecarlia cup.

– Det tror vi blir avsevärt bättre. Det är helt enkelt för mörkt och kyligt att ha det framåt höstkanten. Under Dalecarlia cup så är ju dessutom extra mycket folk i stan så det här kommer att bli kanon. Cupbesökarna har dessutom länge ifrågasatt varför inget händer i Borlänge just den veckan. Även YCC är positiva till flytten då cruising helt enkelt lämpar sig bäst för sommarkvällar, förklarar Per-Olof Herrdin.

Nostalgidagarna i år arrangeras 12-14 juli och målsättningen är att det ska hända saker överallt runt om i centrum.

– Programmet är givetvis långt ifrån spikat ännu, men vi ska ha aktiviteter på varje torg i centrum och det kan handla om allt från loppmarknader och scenframträdanden till utställningar av olika slag.

Borlänge Nostalgi- och Samlarförening har dock att göra innan dess. Redan den 24 januari arrangerar man ytterligare en av de mycket uppskattade föreläsningskvällarna vid CTH Fabriksmuseum.

– Den här gången är det Lasse Nyberg, ordförande i Dragspelsklubben som gästar oss. Lasse är en mycket humoristisk herre som är välberest och som även satt som ordförande i BHK under damlagets storhetstid på 70-talet. han kommer garanterat att ha många spännande och roliga minnen att dela med sig av, avslutar Per-Olof Herrdin.

Mer läsning

Annons