Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik och sång till stöd för kommunala Musikskolan

/
  • Ett par hundra personer manifesterade vid Stadshuset.
  • Hans Johansson Borlänge Ungdomssymfonikers föräldraförening, Jasmine Tarander musikskoleelev, Annika Leijström Borlänge Suzukiförening och Hans Johansson Borlänge Skolors Musikkår  i samspråk med politikerna Yvonne Karlén och Olle Rigborn.
  • Jasmine Tarander drog i gång namninsamlingen på internet. Hon hoppas att politikerna lyssnar.
  • Trummor och sång mötte Borlänges politiker när de anlände till Stadshuset och kommunfullmäktiges sammanträde i går.

Protesten mot neddragningar inom Musikskolan hördes lång väg - och ända in i fullmäktigesalen.
– Jag hoppas att de lyssnar på oss, säger Jasmine Tarander en av Musikskolans elever.

Annons

Elever, föräldrar och personal genomförde under onsdagen en manifestation för Musikskolan och mot besparingar i verksamheten.

När kommunens politiker kom till kommunfullmäktiges sammanträde i Stadshuset möttes de av ett par hundra personer. Med trummor och sång fördes budskapet fram om Musikskolans betydelse för elever - och för kommunen som helhet.

Yvonne Karlén (S), ordförande i kommunfullmäktige och Olle Rigborn (S), andre vice ordförande, fick ta emot protestlistor med 2 333 namn.

– Jag hoppas att politikerna läser alla kommentarer som har skrivits, säger Jasmine Tarander som spelar fiol och klarinett på Musikskolan.

Närvarande politiker lovade att läsa varenda rad. Musikskolan var inte uppe på dagordningen i går, ärendet klubbades i barn- och bildningsnämnden tidigare i veckan. En befarad besparing på en miljon blev en halv miljon.

– Vi hoppas att det inte ska bli så drastiska effekter som ni tror, säger Yvonne Karlén till de som samlats utanför Stadshuset.

Hon tror att ingen ska behöva sluta, men att kön kan bli lite längre.

– Vi har värnat Musikskolan i alla år. Det är inte lätt att göra prioriteringar. Det är svårt att göra besparingar och det skär i hjärtat.

Karlén är medveten om Musikskolans betydelse för Borlänge.

– Den är också grunden för att det finns så många fina musiker från Borlänge. Nu tvingas vi att spara.

Mer läsning

Annons