Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik i julbrådskan

/
  • Efter ett finstämt intågande med stearinljus, bytte drillflickorna till pompom och musiken blev desto mer fartfylld.
  • Borlänge Skolors Musikkår bjöd bland annat på Jingle Bells Fantasy inför en nästa fullsatt aula av människor som ville ta en paus i julbrådskan.
  • Musikskolans ungdomskör fyllde hela aulan med sina vackra stämmor.

Musik i julbrådskan fick ett extra syfte i år: Att visa att många inte vill att det ska sparas på Borlänge musikskola.
Cirka 2 000 namnunderskrifter har nu samlats in och ska överlämnas till kommunfullmäktige på onsdag som en protest mot planerna på att dra in en miljon i musikskolans budget.

Annons

Musik i julbrådskan är en gammal tradition i Borlänge som uppstod i början av 1980-talet, enligt musikskolans rektor Christer Paulsson. Både lördag och söndag visade musikskolans elever vad de lärt sig inför nästan fylld aula i Hagaskolan.

Drillflickorna inledde arrangemanget med att tåga in till toner av kyrkklockor och Stilla natt. Till musiken hörde en lite stillsammare "drill" med stearinljus. Därefter fyllde BSM hela aulan med musik och spelade Jingel Bells Fantasy och Rockin' around the Christmas Tree. Drillflickorna bytte då ut ljusen mot pompom och stavar.

Konferencieren Sölve Olofsson tycker inte att slaskväder ger någon vidare julkänsla, men han lovade att försöka skapa så mycket julstämning som möjligt inne i aulan tillsammans med de musikaliska ungdomarna. Och det lyckades de med.

Vi går och ser på himlens planeter, som är en traditionell visa från Enviken och sjöngs av Ungdomskören, var en riktig fröjd att lyssna på. Den hade arrangerats av Camilla Sörman som också sjunger i kören.

– Passa på att applådera Camilla nu, för snart försvinner hon till Göteborgsoperan där hon ska medverka i Chess, berättade Sölve Olofsson.

Och Camilla fick rejäla applåder, liksom de andra duktiga ungdomarna i Ungdomskören, BSM, Ungdomssymfonikerna, Forssaängkören, Dala Violinisterna och Drillflickorna.

Mer läsning

Annons